Samarbeten

Huddinge kommun har 111 722  innevånare, varav 14 672 är seniorer, definierat i statistiken som 65 år eller äldre år 2018.

 

Se statistik Huddinge kommun (befolkningsprognos) 

Huddinge kommun består av kommundelarna Vårby, Segeltorp, Flemingsberg, Sjödalen-Fullersta, Stuvsta-Snättringe,Trångsund, och Skogås. Inom kommunen finns fyra församlingar: Huddinge, Trångsund-Skogås, S:t Mikael och Flemingsberg.

Huddinge kommun stödjer vår förening med bland annat föreningsbidrag.


 Seniorveckan i Huddinge 2019

Huddinge kommun och föreningslivet anordnar Seniorveckan för åttonde året i rad. Seniorveckan 2019 arrangerades i år  den 16–20 september. Vi  var utställare på Folkes den 20  september.

Samarbete mellan Huddinge kommun och föreningslivet

Seniorveckan är ett årligt samarbete mellan Huddinge kommun och föreningslivet i Huddinge och är till för dig som är 65 år eller äldre och bor i Huddinge kommun. Programmet skickas hem till alla som är 65 år eller äldre i början av september.

Fysiska och sociala aktiviteter varvas med föreläsningar och underhållning. En rad föreningar, organisationer och samfund står som värdar för de olika aktiviteterna.

De flesta aktiviteter under Seniorveckan är gratis och kräver ingen föranmälan. Om du har frågor om en programpunkt är du välkommen att ta kontakt med arrangören.


Huddingedagen 2019

SeniorNet Huddinge var utställare på Huddingedagen 25 maj 2019 i Sjödalsparken.

Mycket folk och roligt. Vi hade många besökare i vår monter.


Seniorträffar i Huddinge 

Huddinges seniorträffar är öppna för alla pensionärer. Men även anhöriga, närstående och seniorvolontärer kan också delta i aktiviteter och evenemang på seniorträffarna.

Exempel på olika aktiviteter är bingo, kortspel, gymnastik, tv-spel, musikunderhållning och filmvisning. Fika serveras till självkostnadspris om inget annat anges.


Huvudbiblioteket i Huddinge

SeniorNet Huddinge har ett utvecklat samarbete med Huvudbiblioteket i Huddinge och har bland annat Öppet hus och öppen verkstad i bibliotekets lokaler. Adress: Kommunalvägen 28 A, 141 27 Huddinge.

Exempel på Bibliotekets aktiviteter:

Så lånar du e-böcker på biblioteket – så funkar det.

På gång på huvudbiblioteket 

Surfplattevisning på huvudbiblioteket

E-film 

Digitala tidningar från hela världen.


Digitala tidningar på biblioteket

Med bibliotekets digitala tjänster Pressreader och Retriver Mediearkivet kan du läsa dagstidningar och tidskrifter från Sverige och hela världen på en mängd olika språk. Tjänsterna kan användas hemifrån eller från bibliotekets datorer.


ABF- Huddinge

SeniorNet Huddinge har ett samarbete med ABF-Huddinge om vissa gemensamma aktiviteter, tillgång till lokaler i ABF-huset, stöd till kursverksamheten med mera.


PRO – Huddinge

SeniorNet Huddinge har ett samarbete med PRO Centrala Huddinge. Vi har bland annat cirklar i PRO:s lokaler på Sjödalsbacken 7, Huddinge.

Sidan uppdaterad 2020-01-31
Webbredaktör B Strinnlund