Samarbeten

Huddinge kommun har drygt 107 000 innevånare, varav drygt 14 000 är seniorer, definierat i statistiken 65 år eller äldre.

Folkmängd hela kommunen 31 december 2016.

Huddinge kommun består av kommundelarna Vårby, Segeltorp, Flemingsberg, Sjödalen-Fullersta, Stuvsta-Snättringe,Trångsund, och Skogås. Inom kommunen finns fyra församlingar: Huddinge, Trångsund-Skogås, S:t Mikael och Flemingsberg.

Huddinge kommun stödjer vår förening med bland annat föreningsbidrag.


Digital seniormässa  2018

Digitala seniormässan 2018 äger rum 17-18 april klockan 10.00-16.00 på Folkes i Huddinge centrum.

Huddinges digitala seniormässa är till för alla seniorer i Huddinge som är intresserade av och vill veta mer om teknik och olika digitala lösningar. Målgruppen är i första hand alla personer över 65 år i Huddinge kommun, dock är alla seniorer välkomna oavsett vilken kommun de tillhör.

SeniorNet Huddinge kommer medverka på digitala seniormässan.


Huddingedagarna 2018 

Varje år i slutet av maj arrangeras Huddingedagarna i Sjödalsparken tillsammans med Huddinge jazz och blues. Nu är det klart att Huddingedagarna kommer att arrangeras lördagen den 26 maj 2018. 

Planen är att SeniorNet Huddinge kommer vara en av utställarna på Huddingedagarna 2018.


Seniorveckan i Huddinge 2017

Seniorveckan i Huddinge gick av stapeln den 4 – 8 september 2017.

Seniorveckan är ett samarbete mellan Huddinge kommun och föreningslivet i Huddinge och är till för dig som är 65 år eller äldre och bor i Huddinge kommun.

SeniorNet Huddinge var en av utställarna på seniorveckan 2017.


Seniorträffar i Huddinge 

Huddinges seniorträffar är öppna för alla pensionärer. Men även anhöriga, närstående och seniorvolontärer kan också delta i aktiviteter och evenemang på seniorträffarna.

Exempel på olika aktiviteter är bingo, kortspel, gymnastik, tv-spel, musikunderhållning och filmvisning. Fika serveras till självkostnadspris om inget annat anges.


Huvudbiblioteket i Huddinge

SeniorNet Huddinge har ett utvecklat samarbete med Huvudbiblioteket i Huddinge och har bland annat Öppet hus och öppen verkstad i bibliotektets lokaler. Adress: Kommunalvägen 28 A, 141 27 Huddinge.

Exempel på Bibliotekets aktiviteter:

Så lånar du e-böcker på biblioteket – så funkar det.

På gång på huvudbiblioteket 

E-bokshjälp på huvudbiblioteket

Vill du ha hjälp att ladda ner e-böcker? Handledningen är individuell och gratis. Ta gärna med egen mobiltelefon, surfplatta eller läsplatta. Varannan onsdag jämna veckor Gratis, ingen föranmälan behövs.

Datum: 31 januari, 14 februari,  28 februari,  14 mars,  28 mars, 11 april …..
Tid:       14:00-15:00
Plats:    Huvudbiblioteket


Digitala tidningar på biblioteket

Med bibliotekets digitala tjänster Pressreader och Retriver Mediearkivet kan du läsa dagstidningar och tidskrifter från Sverige och hela världen på en mängd olika språk. Tjänsterna kan användas hemifrån eller från bibliotekets datorer.


ABF- Huddinge

SeniorNet Huddinge har inlett ett samarbete med ABF-Huddinge om gemensamma event, tillgång till lokaler i ABF-huset, stöd till kursverksamheten med mera.

 

 

Sidan uppdaterad 2018-01-23

Top