Aktuellt

Öppen supportverkstad 8 februari 2018

Vill du ha praktisk hjälp med din dator, smarta telefon eller surfplatta?
Välkommen till vår nya öppna supportverkstad. Vi finns på plats för dina frågor och IT-problem.

Tid: Klockan 13.00 – 14.45
Plats: Huvudbiblioteket i Huddinge, Kommunalvägen 28 A.
Datum : 8 februari,  8 mars, 12 april och 17 maj.
Ta med din utrustning, dator, smarta telefon eller surfplatta.

Ingen föranmälan behövs. Avgift: 20 kronor.
SeniorNet Huddinge
2018-01-28


Öppet hus 25 januari 2018

Tema: Mail leverantörer, fördelar och nackdelar med gmail, hotmail, outlook med flera mailkonton.

Härlig stämning när Janne Wedlund och Sven Niklasson berättar om vad e-post är, vilka olika leverantörer som finns och vad du bör tänka på när du ska välja leverantör.

Skicka aldrig känsliga uppgifter via e-post. Det är alldeles för lätt att komma åt informationen. E-post är lika öppen som att skicka ett vykort.

Falska mail och bluffmail är vanligt och blir svåra och svårare att genomskåda. En gyllene regel är att myndigheter och banker skickar inte mail och ber om kontouppgifter. Ring till det officiella telefonnumret (inte det som står i mailet) och kolla. Verkar mailet vara en dålig översättning till svenska finns det all anledning att vara misstänksam. Avsändaren är inte alltid den som man tror att det är. Läs noga och klicka inte på tveksamma länkar.

SeniorNet Huddinge Öppet Hus 2018-01-25
2018-01-25


Tekniksupport hemma – med RUT-avdrag och medlemsrabatt

SeniorNet Sweden har som ett komplement till verksamheten tecknat ett samarbetsavtal med Hemfixare om tekniksupport i hemmet.

Fixarna är unga, studenter, med teknisk kompetens. Fixarna bokar alltid en exakt tid för besöket. Med sig har de en legitimation och via SMS får du innan besöket namn och telefon till Fixaren.

Som medlem i SeniorNet får du rabatt på första timmen och Hemfixares supporttjänster berättigar till RUT-avdrag. Läs mer om samarbetet med Hemfixare.

Har du frågor kontakta gärna SeniorNet Huddinge.
För mer information Länk till Hemfixares hemsida 
2018-01-25


SeniorNet Huddinges årsmöte 26 april 2018

Boka redan nu in årsmötet i din almanacka.
Tid:     26 april klockan 15 – ca 16.
Plats:  Huddinge huvudbibliotek.

Varmt välkommen! Styrelsen SeniorNet Huddinge
2018-01-25


Nytt program våren 2018

Ta del av vårt program för våren 2018. Vi fortsätter med Öppet hus och fler cirklar. Vi har Supportverkstad en torsdag i månaden. Då kan du ta med din dator, platta eller telefon så hjälper vi dig med att komma igång eller lösa olika IT-problem.

Vi startar vårterminen med Öppet hus den 25 januari 2018 klockan 13 – 14.45 med temat: Mail leverantörer, fördelar och nackdelar med gmail, hotmail, outlook med flera mailkonton. Lokalen är fortsatt på Huvudbiblioteket Huddinge.

Från och med nu finns vi även på Facebook. Vi har ännu inte gjort så många inlägg ännu men det kommer fler längre fram.

Ta del av Program våren 2018 SeniorNet Huddinge
Varmt  välkommen!


Digital seniormässa i Huddinge 2018

Digitala seniormässan 2018 äger rum 17-18 april klockan 10.00-16.00 på Folkes i Huddinge centrum.

Huddinges digitala seniormässa är till för alla seniorer i Huddinge som är intresserade av och vill veta mer om teknik och olika digitala lösningar. Målgruppen är i första hand alla personer över 65 år i Huddinge kommun, dock är alla seniorer välkomna oavsett vilken kommun de tillhör.

SeniorNet Huddinge kommer medverka på mässan.
2018-01-23


Studiecirklar om iPad och Windows 10

Det  blir en fortsättning under våren 2018 på studiecirkeln om Ipad som Kjell Odelberg och Irene Åkerlund genomförde under hösten 2017.  Vi lär oss från grunden och av varandra är utgångspunkten. Även en studiecirkel om Windows 10 är planerad med Janne Wedlund och Sven Nicklasson som ledare.

Tidpunkter för respektive cirkel som omfattar tre gånger a tre timmar kommer inom kort. En mindre avgift om 60 kronor tas ut. Du som är medlem hör gärna av dig om du har önskemål om att delta i en cirkel, du kan anmäla dig via mail eller vid nästa öppet hus.

Välkommen
2018-01-20


Aktuellt 2017 -länk till samtliga nyheter under 2017